Dakpannen

Als bouwexpert beschikt Eternit over een gevarieerd gamma dakpannen, geschikt voor elk type dak. Zowel in materiaal (klei of beton) als  in vorm (vlak of gegolfd) kan u kiezen voor de dakpannen die het best aansluiten bij uw dak.

Dakpannen in klei: van traditioneel tot hedendaags

Ieder gebouw, en dus ook ieder dak heeft zijn eigen typerende vorm en stijl. Daarom biedt Eternit u een uitgebreid gamma dakpannen aan. Zo kent u natuurlijk de kleien dakpannen.  Al sinds de tijd van de oude Grieken en Romeinen zijn dakpannen uit gebakken klei de traditionele dakbedekking in onze contreien. Maar oubollig zijn ze allesbehalve. Kleipannen zijn tegenwoordig beschikbaar in een waaier van kleuren en vormen. De traditionele gegolfde dakpannen zijn nog steeds erg populair, maar voor een moderne, strakke woning kiest u eerder voor de vlakke variant. Voor een charmante look kan u ook voor kleitegelpannen gaan.

Ecologische betonnen dakpannen

Sinds de 20ste eeuw concurreert de kleien dakpan met de betonnen versie. De voordelen van betonnen pannen zijn voornamelijk economisch en ecologisch getint. Betonpannen zijn minder milieubelastend dan hun keramische variant omdat ze enkel gedroogd worden, en niet gebakken. Bovendien zijn ze perfect recycleerbaar.