Groendaken

Niets zo duurzaam als een groendak. Ecolor Green is ons innoverend en legklaar groendaksysteem. Het is toepasbaar op zowel hellende als platte daken.

Wat is een groendak?


Een groendak is een dak dat met planten begroeid is. Het Ecolor Green groendak van Eternit maakt gebruik van bakjes met sedumplanten (Hydropacks), die op Ecolor golfplaten geplaatst zijn. Zo'n groene pels op uw dak is natuurlijk een mooi zicht, maar een groendak heeft meer voordelen dan alleen maar esthetische.

Waarom is een groendak interessant?


Eerst en vooral draagt u met een groendak bij tot een groenere omgeving. Zeker in steden, waar groen soms ver te zoeken is, mooi meegenomen. Meer groen betekent ook meer zuivere lucht: de planten op het dak breken schadelijke stoffen als koolstofmonoxide en fijn stof af. Bovendien vormen ze een ideale biotoop voor  bijvoorbeeld vlinders en vogels, waardoor ze hun steentje bijdragen aan de biodiversiteit. Daarnaast nemen ze ook grote hoeveelheden regenwater op, dat dan stelselmatig weer verdampt. Zo ontlasten ze het rioleringssysteem.

What's in it for me?

Veel voordelen dus voor de omgeving en de maatschappij. Maar wat haalt u er zélf uit?
Een groendak heeft ook een impact op uw wooncomfort en portemonnee. De begroeiing werkt als natuurlijke isolator, waardoor uw woning 's winters makkelijker  warm blijft en 's zomers koeler. Minder stookkosten voor u, dus. 
Bovendien zorgt de aanplanting ervoor dat het dak minder blootgesteld wordt aan slijtage door natuurelementen. Een groendak gaat daardoor langer mee dan andere daktypes. 


Ecolor Green

Het innoverend en legklaar groendak systeem van Eternit, dat zowel voor hellende als voor platte daken een eenvoudige en betrouwbare oplossing biedt.