Onderdaken

Het belang van een onderdak is niet te onderschatten. Een goed onderdak moet bovendien dampopen en vochtregulerend, duurzaam en brandveilig zijn. Bovendien beschermt het onderdak de isolatie van het dak.

Hoe mooi de dakpannen of de leien zijn: volledig waterdicht is een dak nooit. Stuifsneeuw, een occasionele gebroken pan of lei, … ongeveer 2% van het hemelwater wordt door het onderdak naar de goot afgevoerd. Het belang van een onderdak is dus niet te onderschatten. Een goed onderdak moet bovendien dampopen en vochtregulerend, duurzaam en brandveilig. Bovendien beschermt het onderdak de isolatie van het dak.

Soorten onderdak

Eternit biedt verschillende types onderdaken aan, elk met zijn eigen voordelen. Zo onderscheiden we bijvoorbeeld stijve materialen (in de vorm van platen) en soepele materialen.
Menuiserite Extra en Eterspan platen zijn stijve onderdakplaten in vezelcement. Menuiserite Extra beschikt over uitgesproken capillaire eigenschappen. Wie liever kiest voor een soepel onderdak, gaat voor Eterroof. Eterroof bestaat uit een ademend membraan dat opgebouwd is uit vier lagen en dat snel geplaatst kan worden.

Specialist in onderdaken

Eternit is de specialist in onderdaken. Onze 3 onderdaken zijn opgebouwd uit hoogstaande materialen die optimale bescherming bieden tegen vocht van binnen- en buitenuit. Al onze onderdaken kunnen rechtstreeks tegen de isolatie geplaatst worden.Main Image Menuiserite Extra
Main Image Eterroof
Trio Comfort Extend Eternit

Menuiserite Extra is de nieuwe naam voor Menuiserite.

Eterroof bestaat uit een geheel van 4 zeer stevige lagen die een waterdicht en ademend membraan vormen. Ze bestaat uit 2 polipropyleen weefsels aan de buitenkant, een microporeuze film en een polipropyleen wapening.

Afhankelijk van het soort isolatie dat wordt toegepast bij het na-isoleren van je buitengevel, moet er nog een regenscherm worden aangebracht. De isolatiefabrikant kan je hierin zeker helpen. Trio Comfort Extend is het regenscherm van Eternit voor geventileerde gevels.

Main Image Eterspan

Eterspan platen zijn vezelcementplaten die vooral als draagplaten voor een plat dak toegepast worden in woning- en utiliteitsbouw.

De platen zijn:

- Onbrandbaar
- Rotvrij
- Vochtbestendig