Gevelleien

Vezelcementleien, vaker gebruikt voor gevel. Zowel ontwerpers als bouwheren laten dak en gevel steeds vaker mooi in elkaar overgaan door voor een soortgelijke strakke bekleding te kiezen. Het gebouw wordt als het ware “ingepakt” met een ademende tweede huid.

60x32

Strakker Architectes (Sint-Truiden )

Alterna Leien

45x32

BXL-Architecten - Tom Jonckers (Schaffen (Diest) )

Boronda Leien - Solesia leien in dubbele dekking

40x40

LRArchitects (BARVAUX Condroz )

Alterna Leien

45x32

51N4E (Wemmel )

Boronda Leien

De talrijke formaten, de hoeveelheid aan kleuren en de verschillende dekkingsmethodes van vezelcementleien maken het immers mogelijk om te zorgen voor een gepersonaliseerde dak of gevel.

De leien kunnen volgens 10 dekkingsmethodes geplaatst worden en u heeft de keuze tussen 15 verschillende kleuren. Dit geeft ongelimiteerde creatieve vrijheid.

Maar de leien bieden niet enkel en alleen esthetische voordelen, ze hebben een uitstekende weerstand tegen storm en wind (elke lei is verankerd) en hebben een hoge impactweerstand, wat bij gevelbekledingen zeker niet onbelangrijk is.

Eternit Alterna leien gevel
51N4E (Bxl) - http://www.51n4e.com/
Main Image New Stonit

Klassieke leien met rechte randen en een matte kleur. In 12 verschillende kleuren leverbaar.
Ze worden voor nieuwbouw en renovatie, voor dak en gevel toegepast

Leien met afgeronde randen en een uiterst glad oppervlak.Afvoer van water en weerstand tegen mos sterk verbeterd. Ze worden voor nieuwbouw en renovatie, voor dak en gevel toegepast

New Stonit heeft de uitstraling van een natuurlei, met daar bovenop alle voordelen van een perfect geproduceerde en gecontroleerde vezelcementlei.

New Image Pommay

De Eternit Umbra lei is een gevlamde lei met een glad oppervlak en gebroken randen, beschikbaar in zowel bruin als grijs gevlamde kleur