Golfplaten

Met de Eternit golfplaat kiest u voor een dak dat het welzijn van mens en dier centraal stelt. De unieke eigenschappen van deze golfplaat zijn  de beste garantie voor een gebouw met een lange levensduur

Eternit golfplaten bewijzen al jaren hun degelijkheid in alle omstandigheden. De Ecolor, Ecolor Extra en de Ecolor ISO platen zijn absoluut condensvrij, roestvrij en geluidsisolerend. 

10 jaar garantie

Eternit golfplaten bewijzen al jaren hun degelijkheid in alle omstandigheden. Daarom kan Eternit een garantie van 10 jaar bieden op alle golfplaten. We verzekeren u daarnaast een gelijkmatige veroudering van de gecoate golfplaten, waarbij de basiskleur behouden blijft. Geen roestplekken of ongelijkmatige verkleuringen dus.

Industrie en landbouw

Bouwt u een nieuwe stal? Dan helpt de golfplaat mee om uw dieren gezond te houden omdat zij snel vocht kan wegvoeren. Tevens zorgt ze voor minder stress bij uw dieren in geval van regen of hagel:  de golfplaat is namelijk heel geluidsdempend. 

Aan een nieuwe loods, magazijn of fabricagehal toe? Ook hier vervult de golfplaat ten volle haar rol. Zelfs in de meest agressieve omstandigheden (ammoniak en andere chemische invloeden) blijft de golfplaat in topvorm. Geen wonder dat een dak met golfplaten jaren langer meegaat dan de meeste alternatieven.

Het golfprofiel is, samen met haar overlap, kenmerkend voor agro-industriele gebouwen. Dit zorgt voor een mooie integratie van het gebouw in het landschap. Bovendien maakt de golfplaat 100% deel uit van ons Belgische plattelandsbeeld en industrieel karakter. 

Eternit golfplaten zijn damopen. Hierdoor zijn ze in staat om grote hoeveelheden vocht en condens af te voeren naar buiten. Daarenboven weerstaan ze als de beste aan de meest agressieve omgevingen (bvb. veestallen en industrie). Bovendien beantwoorden we aan de brandklasse A2-s1,d0 (EN 13501-1).

Hierdoor is de Eternit golfplaat uitermate geschikt voor toepassingen in industrie en landbouw. Kortom, het is de best denkbare dakbedekking voor het dierenwelzijn alsook voor de duurzaamheid van het gebouw.

Welk type golfplaat kiezen? 

Dat hangt af van de toepassing en van externe factoren zoals de hellingsgraad van het dak. Voor daken van met een hellingsgraad van 5° tot 15° is Ecolor Extra perfect. Deze golfplaten zijn daarnaast gekenmerkt door een doorlopende plaatsing van de dichtingskit. Voor al onze golfplaten bieden wij een heel gamma lengtes en kleuren aan. Ook voor hulpstukken en verbindingsstukken kan u natuurlijk bij Eternit terecht.

Indien u kiest voor een geïsoleerd gebouw (bedrijfshal of stal) en u wenst dit te doen via het isoleren boven de gordingen, dan is de Ecolor Iso vast en zeker het product dat u zoekt. Ecolor Iso rijmt namelijk de voordelen van de golfplaat met die van de PIR isolatie. Het golfprofiel zelf blijft open, hetgeen zorgt voor een gedegen ventilatie. Deze ventilatie heeft een uitermate gunstige invloed op de temperatuur in uw gebouw, de vochtafvoer en dus op de duurzaamheid van uw dak en gebouw.


Main Image Ecolor
Main Image Ecolor Extra
Ecolor Green

Deze golfplaat is de absolute topper binnen het gamma: een ruim aanbod aan lengtes, een uitgebreid kleurengamma en de ruimste keuze aan hulpstukken

De golfplaat die al jaren zijn degelijkheid bewijst op gebied van sneeuwdichtheid en regendichtheid bij lage en lange dakhellingen

Het innoverend en legklaar groendak systeem van Eternit, dat zowel voor hellende als voor platte daken een eenvoudige en betrouwbare oplossing biedt.