Eternit vandaag

 

img today 5 

650 medewerkers zorgen ervoor dat Eternit elke dag haar missie waarmaakt, namelijk:

  • Als marktleider in vezelcementtoepassingen zijn wij dé partner voor onze professionele klanten in de Benelux én voor de intercompanybedrijven binnen Etex. Ook met de consument communiceren wij op een open en eerlijke manier.
  • Wij ontwikkelen, produceren en verkopen duurzame innovatieve oplossingen voor de bouwmarkt. In deze rol willen wij groeien.
  • wij focussen op het inlossen van de financiële en niet-financiële verwachtingen van Etex en willen die het liefst overtreffen.
  • Voor onze medewerkers willen wij een betrouwbare en duurzame voorkeurswerkgever zijn.
  • We munten uit in onze bedrijfsprocessen en zetten ons in om bij te dragen tot een betere, meer comfortabele en groenere wereld.

 

Het ontstaan.

Het verhaal van Eternit begint in 1905 in België. De eerste Eternit fabriek was uitgerust met twee machines en produceerde vlakke platen in vezelcement. Na compressie werden deze vlakke platen in leien gesneden. Dit nieuwe materiaal, in alle opzichten even fraai maar veel voordeliger dan natuurlei, sprak al snel tot de verbeelding van vaklui in de bouwsector. En zo begon het verhaal van de Eternit dakmaterialen… Enkele jaren later, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, waren de activiteiten al verruimd : van dan af produceerde de Eternit fabriek ook golfplaten in vezelcement. Deze waren beschikbaar in grote formaten en werden daardoor al snel hèt dakbedekkingsmateriaal bij uitstek voor de industrie en landbouw. Na de Tweede Wereldoorlog was er een enorme nood aan heropbouw. Eternit breidde zijn activiteiten uit over de hele wereld en introduceerde in 1954 ook een decoratieve plaat voor gevelbekleding. Om de groei te bestendigen werden ook de productietechnologieën gediversifieerd. Naast de vlaggenschiptechnologie, vezelcement, werden we in 1970 ook actief met betondakpannen en op het einde van de jaren ‘80 werd de kleidakpan toegevoegd aan het aanbod dakbedekkingsproducten.

Sneldek

Tradiplan (Bornem)

De activiteiten vandaag.

Met meer dan een eeuw ervaring in dakbedekking biedt Eternit vandaag naast een uitgebreid assortiment dakmaterialen evenzeer gevelmaterialen aan, die beschikbaar zijn in diverse kleuren, vormen, texturen en afmetingen. Deze vezelcement gevelbekledingsmaterialen worden onder de merknaam Equitone en Cedral gecommercialiseerd.

Door de jaren heen heeft Eternit zijn assortiment ontwikkeld, geperfectioneerd en gediversifieerd om in te spelen op de technische en esthetische eisen van de bouwheer en de voorschrijver. Eternit is ook trots dat het de enige producent in bouwmaterialen is die dak- en gevelmaterialen aanbiedt voor alle types projecten (residentieel, commercieel, industrieel en agrarisch). Dankzij zijn ruim aanbod voor de volledige bouwschil heeft Eternit oplossingen in huis voor alle bouwstijlen, gaande van meer traditioneel tot ultramodern.

Onze producten zijn alom bekend en worden ook buiten de Belgische landsgrenzen verkocht. Meer dan 50% van onze productie is bestemd voor export. Onze verkopen hebben ons toegelaten, in 2013, een omzet van 158,1 miljoen Euro te realiseren.

Uitmuntende kwaliteit van onze producten en service staan hoog in het vaandel geschreven. Daarom hebben we onze activiteiten gecertificeerd. Sinds 1993 is onze organisatie ISO 9001 gecertificeerd en sedert 1997 hebben we als eerste bouwmaterialenproducent ook het ISO140001 certificaat. Recent (2012) behaalden we ook opnieuw het OHSAS 18001 certificaat voor welzijnsbeleid.

Om ons beleid te evalueren en voortdurend te leren en bij te sturen gebruiken we sedert verschillende jaren het Excellentie model van EFQM.

 

 

LR Fabriek

Eternit NV is nog steeds actief op zijn productiesite te Kapelle-op-den-Bos. Zijn activiteiten strekken zich uit over een site van 16 hectare langs het kanaal Brussel-Schelde en de spoorweg Mechelen-Dendermonde.

 

 

 

Eternit N.V.
Kuiermansstraat 1
1880 Kapelle-op-den-Bos
Tel: 015/71.71.71
Fax: 015/71.71.79
Email : info@eternit.be

RPR BRUSSEL