Fabriek

fabriek

Productieafdelingen

In onze fabriek hebben we drie grote productieafdelingen.

De eerste afdeling noemen we de voorbereiding, waar cement, water en zand en vezels worden gemengd tot een vezelcementpap (met een aantal toevoegingen, afhankelijk van het product dat zal geproduceerd worden. Deze pap is de basismaterie waaruit onze leien en platen zullen gefabriceerd worden.

Dit vindt plaats in de tweede afdeling, de eigenlijke fabricatie. Hier worden door middel van het Hatschekprocédé basisplaten gemaakt die later verder afgewerkt zullen worden.

Zo komen we bij onze laatste afdeling, de afwerking. Hier worden de basisplaten geschuurd, gekantrecht, gekapt en gecoat tot afgewerkte leien, sidings of andere gevelproducten.

Daarnaast hebben we nog enkele kleinere afdelingen, zoals extrusie en glasal-T, waar specifieke vezelcementproducten worden vervaardigd. In het zaagcenter worden gevelplaten verzaagd volgens de wensen van de klant. In de meeste afdelingen werken we van maandag tot vrijdag in 3 ploegen. In enkele afdelingen (bv. Extrusie, zaagcenter) werken we in 2 ploegen. Daarnaast zijn er nog enkele mensen die werken in een dagsysteem.

Onderhoudsafdeling

Naast deze productieafdelingen hebben wij een uitgebreide onderhoudsafdeling. De afdeling mechanisch onderhoud is verantwoordelijk voor het preventief onderhoud en herstellingen van de mechanische componenten van onze productie-installaties.

De afdeling elektrisch onderhoud draagt deze verantwoordelijkheid voor het elektrisch gedeelte van het machinepark. De afdeling algemeen onderhoud staat in voor het dagelijks onderhoud van de bedrijfsterreinen en –gebouwen. In de onderhoudsafdelingen werkt men ofwel in een 3-ploegenregime of in een dagsysteem.

Logistieke dienst

Tenslotte beschikken wij ook over een logistieke dienst, die bestaat uit drie teams. De orderpickers die de vrachten uit het magazijn ophalen, de laders die de vrachten op de vrachtwagens laden en de speciale verpakking die de vrachten zeewaardig verpakken voor internationaal transport per schip. Al deze mensen werken in een dagregime.

Hieronder kan je nog bijkomende informatie vinden rond de verschillende ploegsystemen bij Eternit.

3 ploegensysteem:

  • Week 1: vroege shift 05u40 – 13u40 (premie +6%)
  • Week 2: late shift 13u40 – 21u40 (premie +8%)
  • Week 3: nachtshift 21u40 – 05u40 (premie +46%)

2 ploegensysteem:

  • Week 1: vroege shift 05u40 – 13u40 (premie +6%)
  • Week 2: late shift 13u40 – 21u40 (premie +8%)

Dagsysteem:

  • Elke dag: 07u30 – 16u00

fabriek