Artistieke campus in Vorst

Meer info

Heldere, leesbare architectuur

In het zuidwesten van de Belgische hoofdstad bevindt zich een artistieke campus, die onder meer plaats biedt aan een gerenommeerde school. Het gebouw van die performance art-studio verkeerde tot voor kort in en erg bouwvallige staat. De lekkende, ongeïsoleerde daken en gevels maakten de integratie van een nieuwe, performante huid noodzakelijk. Het geteisterde volume kreeg een afwerking in parelgrijs gecoate Alterna-leien, wat uiteraard ook een cruciale impact had op de aanblik van het gebouw. De architecten streefden naar een heldere, leesbare architectuur en opteerden dan ook voor een lei die zich op een zeer bescheiden, eenvoudige manier wist in te passen in de omgeving.

Details

Adres
Van Volxemlaan 164 1190 Forest (Vorst) Belgium
Architect
LOW architecten
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Parelgrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.