Eengezinswoning in Namen met leien

Meer info

Het erg lange, maar niet bijzonder brede grondstuk waarop deze lage-energiewoning werd opgetrokken, wordt gekenmerkt door de beangstigende nabijheid van een ravijn en zijn buitengewone afmetingen. Het compacte, eenvoudige volume van de naar de tuin gerichte woonruimte leunt aan tegen een ringmuur die zich over de hele lengte van het perceel uitstrekt. Een tweede bouwvolume dat als bureau of opslagruimte gebruikt kan worden, bevindt zich eveneens achter de muur en lijkt er wel een uitbouw van te vormen. De ringmuur bestaat uit prefab betondorpels als moderne interpretatie van de versterkingsmuur die in dezelfde straat te vinden is. De ruwe externe aanblik staat daarbij in schril contrast met het gladde oppervlak van de ruitvormig geplaatste vezelcementleien waarmee de gevel van het huis bekleed is.

Details

Adres
Rue de Bomel 5000 Namur Belgium
Architect
and'rol - Georg Schmidthals
Elementen
Gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dambordpatroon

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.