Eengezinswoning in Waver met leien

Meer info

Dit woonhuis werd opgetrokken op een tot dan toe onbebouwd perceel dat de overgang vormt tussen een woongebied en een industrieterrein. Het neemt de nokrichting van de omliggende bebouwing over, maar doet door zijn eigenzinnige gebouwvorm autonoom en modern aan. Door het loodrecht op de straat en de lange zijde van het perceel geplaatste dak konden het compacte woonvolume en de carport in één en hetzelfde gebouw geïntegreerd worden, zodat een tweede volume het geheel niet zou verstoren. Het voor de carport op lichte steunpalen rustende, ver uitstekende dak bezorgt de constructie een zekere lichtheid en elegantie. De dakvlakken met hun verschillende grootte zijn met lichtgrijze vezelcementleien bekleed. De vensteropeningen in het dak lijken – net als in de bakstenen gevel – toevallig geordend; aan de noordkant, waar zich ook de ingang bevindt, zijn ze klein, aan de zuidkant werd het gebouw sterk opengetrokken.

Details

Adres
rue des Drapiers (en face du n°12) 1300 Wavre Belgium
Architect
Jean Christophe Mathen
Elementen
Dak
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Grijsbruin
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.