Gemeenschapscentrum in Sint-Amands

Meer info

Van schoenfabriekloods naar cultuurtempel

Noem het gerust een opmerkelijke transformatie - industrieel pand wordt cultuurtempel - die ingenieur-architect Bruno Callaert in goede banen leidde. Het hergebruik van de oude betonconstructie van de loods als thermische en akoestische buffer en intelligente beheerdiensten leverde het gebouw een 'Smart City Award' op. Om het industriƫle uitzicht van de loods om te vormen naar een strak ontwerp, viel de keuze op ruitleien. De diagonale lijnen geven de lange rechte gevels een dynamisch effect en lopen rondom het hele gebouw. Dankzij het licht reliƫf en de kleurtinten wijzigt het gevelbeeld subtiel doorheen de dag naargelang de lichtinval.

Details

Adres
Buiosstraat 19 C 2890 Sint-Amands Belgium
Architect
Ir. en architectenbureau Bruno Callaert
Plaatser
Europa-clean BVBA
Elementen
Gevel
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dambordpatroon

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.