Renovatie rijwoning in Leuven met leien

Meer info

Ondanks de erg geringe gevelbreedte van slechts vier meter moest er in het woonhuis een gevoel van ruimte gecreƫerd worden. Hiervoor werd gezorgd door gebruik te maken van grote glaspartijen aan de achterzijde en in het midden, die een maximale lichtinval garanderen. In een ingewerkt vertrekelement op een centrale locatie werd een bergruimte, douche en toilet ondergebracht. Tegelijkertijd is op die manier de nodige privacy verzekerd en is er geen inkijk van op straat. Een grote uitstekende erker als blikvanger aan de voorzijde omvat ter hoogte van de woonkamer een leesbank en op slaapkamerniveau een bibliotheek. De klein formaat vezelcementleien in halfsteensverband zorgen ten slotte voor een erg mooi contrast met het homogene oppervlak van het glasvolume.

Details

Adres
Jozef Pierrestraat 5 3010 Kessel-Lo Belgium
Architect
Klaararchitectuur bvba - Gregory Nijs
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Rijwoning
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.