Renovatie woonhuis in Aalter met leien

Meer info

De oorspronkelijke woning met schuur dateert van 1958 en werd door de grootouders van de bouwheer opgetrokken. De emotionele band met de plaats en het beschikbare bouwvolume vormden daarom het uitgangspunt voor het architectonische concept. De bestaande woning en de schuur werden volledig van hun kern ontdaan. Alleen de draagstructuur bleef behouden. Waar nodig, werden beide volumes door middel van een nieuwbouwconstructie in metselwerk met elkaar verbonden. De nieuwe uniforme bekleding met donkere vezelcementleien van dak en gevels accentueert de vormen van de bestaande gebouwen en doet deze sterk contrasteren met het nieuwbouwgedeelte. Door de dunne opbouw kon de bestaande structuur ten slotte ook extra geïsoleerd worden.

Details

Adres
Brugstraat 64 9880 Aalter Belgium
Architect
ARKS Architecten
Plaatser
Pol van Nevel
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.