Uitbreiding funerarium van Stabroek met leien

Meer info

De bestaande rouwkamer van de begraafplaats Vossenveld in Stabroek werd gerenoveerd en uitgebreid met een aula voor afscheidsceremonies die plaats biedt aan 120 personen. De nieuwbouwconstructie werd als autonoom volume naast het bestaande gebouw opgetrokken, zodat er niet in het bestaande gebouw ingegrepen hoefde te worden. De aula, een eenvoudige, omsloten ruimte, geeft achteraan uit op een wand uit architecturaal beton, die voor een scheiding met het daarachter gelegen kerkhof zorgt. De gevels van de uitbreiding werden – net zoals het bestaande volume – met donkere vezelcementleien bekleed. Met zijn eenvoud, helderheid en transparantie straalt het donkere volume van de aula rust en sereniteit uit.

Details

Adres
Vossenveldlaan 2940 Stabroek Belgium
Architect
Mertens-Architecten - Stijn Mertens
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Kantoor- of handelsruimte
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.