Wellnesscentrum in Mainvault met leien

Meer info

Het wellnesscentrum ligt in de dalkom bij het binnenrijden van de gemeente Mainvault. Het sobere, minimalistische gebouw herinnert in zijn omtreklijnen aan de landbouwschuur die we vroeger op deze plek aantroffen. Zijn duidelijke contouren zonder uitstekend dakgedeelte wordt door de buitenschil uit slechts één materiaal – vezelcementleien – nog extra benadrukt. Onderbroken wordt de uniforme buitenschil alleen door enkele houten elementen die de toegangszone en een aantal vensteropeningen kenmerken. Een voetgangersbrug uit hout en metaal kruist de Vériomplanque en leidt naar de hoofdingang van het wellnesscentrum. De sculpturale werking verleent het gebouw tot slot nog een signaalfunctie die strookt met zijn openbaar gebruik.

Details

Adres
Chaussée de Frasnes 154 7812 Mainvault Belgium
Architect
Holoffe-Vermeersch
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Kantoor- of handelsruimte
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.