De Top 5 keramische dakpannen van Eternit

Auteur Eternit Datum 05 sep 2016

Klei
Voor particulieren
Dak
Deerlijk kleidakpan tuile en terre cuite Eternit
Deerlijk kleidakpan tuile en terre cuite Eternit

Met keramische dakpannen, ook wel kleidakpannen genoemd, kies je voor een duurzaam materiaal met een authentieke en artisanale uitstraling. Ze zijn gegarandeerd 100% natuurlijk en worden uit eerste keuze Duitse klei vervaardigd. Keramische dakpannen worden gekarakteriseerd door een authentieke structuur, talrijke kleurschakeringen (geen enkele kleidakpan is dezelfde) en verschillende afwerkingen en plaatsingswijzen.

Om de keuze wat te vergemakkelijken, vind je hieronder een lijstje met informatie over de top 5 van de keramische dakpannen.

Melodie

5. Melodie

De mooi golvende S-vorm van de Melodie dakpan benadrukt het traditionele karakter van je dak. Melodie dakpannen worden pas sinds 2012 geproduceerd, met de modernste technieken. De diepe sluitingen garanderen een absolute regendichtheid. Dankzij hun uiterst gladde oppervlak en vormvastheid bewaren ze jarenlang hun mooie, golvende esthetiek.

Viva New

4. RG12 Viva New

Viva New keramische dakpannen hebben een klein formaat. De vorm van de dakpannen wordt bepaald door een parallel lopende ronde wel, overgaand in een licht hol afwateringsvlak. De uitzonderlijke kleikwaliteit zorgt, samen met de oppervlakte-afwerking, voor een krasbestendig oppervlak.

Harmonie New

3. Harmonie New

Deze keramische dakpan is een klassieke en elegante pan van klein formaat, met een zeer lange traditie. Door haar groter schuifbereik is Harmonie New breed inzetbaar, voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Domino

2. Domino

Strak gelijnd en gereduceerd tot het essentiële. Domino is de enige keramische dakpan op de Benelux-markt met een volledig vlak profiel in lengte- én dwarsrichting, zonder insnijdingen of krommingen. De favoriete keuze van de architect!

Harmonica

And the winner is ...

1. Harmonica

De absolute kleitopper in het Eternit gamma is Harmonica. Deze dakpan is veelzijdig inzetbaar. Harmonica kleidakpannen beschikken over een mooi genuanceerd kleurengamma. De vorm van de dakpannen wordt bepaald door een parallel lopende ronde wel, overgaand in een licht hol afwateringsvlak. Top prijs-kwaliteitverhouding!

Mikado leikleur engobe kleidakpan Eternit

NIEUW: Mikado

Mikado leikleur engobe kleidakpan Eternit

Mikado is een vlakke, gladde dakpan van middenformaat. Ze heeft een elegante afgeschuinde neus en sluit perfect aan bij de hedendaagse, minimalistische architectuur die vraagt om een strakke dakafwerking. Alle Mikado dakpannen worden geproduceerd uit zorgvuldig geselecteerde Duitse klei waardoor een topkwaliteit gegarandeerd wordt.

De nieuwe Mikado dakpan heeft haar start zeker niet gemist. We verwachten dat ze binnenkort de tweede plaats in de top 5 zal innemen!

De voordelen van keramische dakpannen in de praktijk ervaren? Vraag een gratis staal aan.

Op zoek naar meer inspiratie? Vraag vlug een exemplaar van ons inspiratieboek Inspirations dakpannen aan.