Wat is een goede en betrouwbare dakwerker?

Auteur Eternit Datum 29 aug 2016

Voor particulieren
Dak
Handige tips

Je dak is aan vernieuwing toe of je zit in de dakfase van je nieuwbouwproject? Spannend, zonder twijfel! De keuze van materiaal, kleur en patroon zijn niet de enige vraagstukken die je probeert op te lossen. Je moet daarnaast ook op zoek gaan naar een bedrijf aan wie je de uitvoering van zo’n grote investering toevertrouwt.

Eterroof Eternit

Hoe start je je zoektocht? En bovenal, wat is een betrouwbare dakwerker?

Eterroof Eternit

Offertes

Het spreekt voor zich dat je eerst een aantal dakbedekkers contacteert en bij hen offertes opvraagt. Dat is een eerste belangrijke maatstaf, want je neemt natuurlijk niet de eerste de beste dakwerker aan boord van je project. Een goede vakman besteedt meteen zorg aan de opmaak en samenstelling van de offerte. Hij staat open voor je eventuele vragen en/of opmerkingen. Bovendien heb je al meteen een prijsindicatie van meerdere bedrijven, want het financiële speelt uiteraard ook mee.

Aanbevelingen

De naam van een goede dakwerker ga je zeker al eens opgevangen hebben in gesprekken met buren, familie of vrienden. Ideaal om hen er opnieuw over aan te spreken en om naar hun mening te vragen! Heb je de afgelopen tijd een firma aan het werk gezien in je buurt? Ga daar ook even aankloppen en informeer je naar de ervaringen en tevredenheid van de (ver)bouwers die er wonen.

Internet

Google! Het kan nooit kwaad om even te googelen. Integendeel, je komt misschien heel wat te weten over de reputatie en de gerealiseerde projecten van de dakdekker. Soms vind je zelfs recensies en beoordelingen.

Gevoel en indruk

En heel belangrijk: durf ook te vertrouwen op je eigen gevoel! Welke indruk maakt de dakwerker op je? Staat hij recht in zijn schoenen en neemt hij jouw project serieus? Of voel je je niet voldoende geïnformeerd en laat hij blijken dat hij de werken aan jouw dak er tussendoor even bijneemt?

Vertrouw tot slot niet zomaar op mondelinge afspraken en akkoorden, maar zorg ervoor dat alles op papier staat. Zo vermijd je onaangename verrassingen achteraf.

Op zoek naar een dakwerker die topwerk aflevert tegen een scherpe prijs? Vind een dakwerker uit ons kwaliteitsnetwerk in jouw buurt en vraag een offerte op.