Wat is het verschil tussen keramische dakpannen en betondakpannen?

Auteur Eternit Datum 09 nov 2016

Klei
Beton
Voor particulieren
Batibouw Eternit
Batibouw Eternit

Een huis bouwen of renoveren. Daar komt veel bij kijken! Natuurlijk wil je je nieuwe plekje personaliseren en is het de bedoeling dat je thuiskomt in een aangename omgeving. Je zoekt informatie, overweegt en hakt knopen door.

De keuze voor de nieuwe dakbedekking heb je alvast gemaakt: dakpannen. Maar wat is nu precies het verschil tussen keramische dakpannen, ook wel kleidakpannen genoemd, en betondakpannen? Het volgende overzicht helpt je zeker vooruit.

Keramische dakpannen

Je kiest voor een keramische dakpan als je houdt van natuurlijk en authentiek.

  • De ziel van terracotta: dakpannen in keramiek zijn gegarandeerd 100% natuurlijk. Je kiest voor een authentiek en duurzaam materiaal met een artisanale uitstraling.
  • Architecturaal sterk: door haar authentieke textuur, talrijke kleurschakeringen en verschillende plaatsingswijzen is klei geliefd bij architecten en designers.
  • De beste bescherming: de keramische dakpannen worden onder erg hoge temperaturen gebakken. Daardoor hebben ze een langere levensduur, een uitgesteld verouderingseffect en zijn ze bestand tegen vorstschade.
  • Gegarandeerde kwaliteit: voor de keramische dakpannen gebruikt Eternit Duitse klei van uitzonderlijke kwaliteit. Het productieproces wordt gecontroleerd van a tot z. Eigen en onafhankelijke laboratoria volgen de kwaliteit permanent op.

Er zijn drie afwerkingsmogelijkheden. De gebakken keramische dakpannen in de originele kleur (natuurrood). Een extra laag die de dakpan kleur geeft (engobe afwerking). Een geglazuurde hoogglansafwerking die beschermt tegen alle weers- en natuurinvloeden (finesse afwerking).

Betondakpannen

Je gaat voor betonnen dakpannen als je een budgetvriendelijke oplossing zoekt en je steentje wil bijdragen tot het milieu.

  • Lief voor het milieu: microbetondakpannen hebben een bijzonder lage ecologische voetafdruk en zijn recycleerbaar.
  • Budgetvriendelijk: de betonpannen zijn erg voordelig. Bij de productie hebben ze een lager brandstofverbruik dan traditionele keramische dakpannen.
  • In de massa gekleurd: microbetonpannen hebben binnenin dezelfde kleur als aan de buitenkant. Dat zorgt niet alleen voor een bijzonder mooie, diepe kleur en patina, het maakt ook de verwerking makkelijker: als er op maat moet worden gezaagd, ben je zeker van een perfecte afwerking.
  • Duurzaam mooi: door het gebruik van het nieuwe microbeton en fijner zand zijn er minder poriën en blijft het oppervlak veel gladder. Dat zorgt voor een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat. Dankzij een optimale coating hebben weer en wind minder impact op de veroudering van de dakpan.

De voordelen van keramische of betonnen dakpannen in de praktijk ervaren? Vraag een gratis staal aan.

Op zoek naar meer inspiratie? Vraag vlug een exemplaar van ons inspiratieboek Inspirations dakpannen aan.