Wat kost een nieuw dak?

Auteur Sabine Bols Datum 11 apr 2017

Voor particulieren
Kostprijs
Dak
Moerbeke Eternit
Moerbeke Eternit

Wanneer je een huis aan het bouwen bent of je dak aan renovatie toe is, stel je je een hele hoop vragen. Een van die prangende vragen is ongetwijfeld: “Wat kost een nieuw dak?”. Gezien de grote waaier aan mogelijkheden is daar geen pasklaar antwoord op te geven.

De precieze totaalkost van een nieuw dak hangt immers af van allerlei factoren. Denk maar aan de hoeveelheid hulpstukken die nodig zijn, de staat van het onderdak, de plaatsingskosten en natuurlijk ook de kostprijs van het gekozen product. Productmanager Sabine Bols geeft je toch graag enkele richtprijzen mee, die zijn steeds exclusief btw en inclusief plaatsingskosten.

Putte keramische dakpan tuile en terre cuite Eternit

Dakpannen

Putte keramische dakpan tuile en terre cuite Eternit

Grofweg kan je kiezen tussen twee soorten dakpannen: betonnen en keramische. Tot die laatste groep horen ook nog de iets exclusievere kleitegelpannen.

Een doorslaggevende prijsdeterminant is het energieverbruik in het productieproces. Dat ligt bij betondakpannen aanzienlijk lager, waardoor ook de prijs lager is. Voor één m² betonpannen moet je tussen 25 en 40 euro rekenen (richtprijs betondakpannen excl. btw, incl. plaatsingskosten).

In de kleigroep ligt de prijs wat hoger. Voor een gewone gegolfde keramische dakpan betaal je tussen 35 en 45 euro per m² (richtprijs keramische dakpannen excl. btw, incl. plaatsingskosten). Kleitegelpannen zijn kleiner, en worden op een totaal andere manier gedekt waardoor je veel meer stuks per m² nodig hebt. Ze zitten dus ook in een hogere prijsklasse: tussen 80 en 100 euro per m² (richtprijs kleitegelpannen excl. btw, incl. plaatsingskosten).

Over het algemeen zijn grotere dakpannen het voordeligst, omdat er minder latwerk nodig is en de dakdekker minder handelingen moet uitvoeren. Naast het standaard assortiment kan je ook kiezen voor dakpannen met een extra beschermlaag of een bijzondere kleur.

Vraag je gratis staal
Vraag vrijblijvend een offerte bij een Top Team Pro dakdekker

Soignies leien ardoises Quarto Eternit

Leien

Soignies leien ardoises Quarto Eternit

Naast dakpannen zijn ook vezelcementleien een uitermate geschikte dakbedekking. Afhankelijk van het type en het formaat, schommelen de prijzen per m² tussen 40 en 60 euro voor leien geplaatst in dubbele dekking / maasdekking (richtprijs leien excl. btw, incl. plaatsingskosten).

Vraag je gratis staal
Vraag vrijblijvend een offerte bij een Top Team Pro dakdekker

Eindfactuur

De richtprijzen per m² per type product staan overzichtelijk in onderstaande tabel opgesomd. Zoals eerder aangehaald, hangt het bedrag op de eindfactuur af van een aantal factoren die per bouw- of renovatieproject verschillen.

Type product Richtprijs €/m² (excl. btw, incl. plaatsingskosten)
Betondakpan 25-40
Keramische dakpan 35-45
Kleitegelpan 80-100
Vezelcementlei (in dubbele dekking) 40-60

De voordelen van keramische of betonnen dakpannen, kleitegelpannen of vezelcementleien in de praktijk ervaren? Vraag een gratis staal aan.

Op zoek naar meer inspiratie? Vraag vlug een exemplaar van ons inspiratieboek Inspirations dakpannen of Inspirations leien aan.

De keuze is al gemaakt? Vraag vrijblijvend een offerte bij een dakdekker in je buurt.

Gratis offerte