Dak

Functies van een goede dakbedekking

De voornaamste functie van je dak is de bescherming van je woning, je gezin en je inboedel. Een kwalitatieve dakbedekking houdt namelijk samen het onderdak het gebouw waterdicht en tochtvrij. Je dak biedt ook bescherming aan je portefeuille, want met een goed (gerenoveerd) en geïsoleerd dak kan je waterschade vermijden alsook belangrijke energiebesparingen boeken.

Daarnaast heeft dakbedekking natuurlijk een esthetische functie. Leien, kleipannen of betonpannen hebben elk hun eigen charme en dragen op een andere manier bij aan de uitstraling van je huis.

Ons aanbod

Eternit biedt zowel particulieren als professionals een keuze uit allerlei vormen, kleuren en materialen van dakbedekking. Van leien, dakpannen en golfplaten, tot zelfs geïntegreerde zonnepanelen.

Blader door ons aanbod en laat je inspireren. Onze referenties en technische fiches helpen je al een heel eind op weg.

Voor jouw woning is een goede dakbedekking letterlijk en figuurlijk de kroon op het werk. Eternit heeft het grootste aanbod dakbedekkingen voor hellende daken op de markt.

Leien

Waarom kiezen voor de vezelcementleien van Eternit? Ontdek de vele voordelen en mogelijkheden en laat je inspireren!

Leien voor dak en gevel

Dakpannen

Je bent geïnteresseerd in dakpannen, maar je weet niet meteen welk type dakpan jouw voorkeur geniet? We helpen je graag op weg!

Kies je dakpan

Zonnepanelen

Je gaat verbouwen of renoveren en wilt maximaal van zonne-energie genieten, maar hebt geen zin in storende opbouwpanelen op je nieuwe dak?

Perfect geïntegreerde zonnepanelen

Golfplaten

Je zoekt een dakbedekking voor je tuinhuis of een gebouw in de agrarische of industriële sector? De golfplaten van Eternit bieden de oplossing!

Mogelijkheden met golfplaten

Toebehoren

Een dak is pas volledig afgewerkt als de juiste hulpstukken en accessoires worden voorzien. Eternit heeft als totaalaanbieder de Eterflex afwerkingstape en een ruime keuze in onderdaken in het gamma.

Ontdek onze toebehoren

Vind een dakdekker

Zoek je een kwalitatieve dakdekker? Vertrouw op een Top Team Pro expert en geniet van 5 jaar extra garantie op de installatie van je dak. Vraag vandaag nog je gratis offerte!

Vind een dakdekker in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure