Ga je voor klei of beton?

De keuze voor de nieuwe dakbedekking staat ongeveer vast: dakpannen lijken jou een geschikt en duurzaam materiaal. Bij Eternit kan je dan zelfs nog kiezen tussen keramische, ook wel kleidakpannen genoemd, en betondakpannen. Maar wat is nu precies het verschil tussen beide soorten? Het volgende overzicht helpt je zeker op weg. 

Keramische dakpannen

Je kiest voor een keramische dakpan als je houdt van natuurlijk en authentiek.

 • De ziel van terracotta: dakpannen in keramiek zijn gegarandeerd 100% natuurlijk. Je kiest voor een authentiek en duurzaam materiaal met een artisanale uitstraling. 
 • Architecturaal sterk: klei is erg geliefd bij architecten en designers dankzij haar authentieke textuur, talrijke kleurschakeringen en verschillende plaatsingswijzen. 
 • De beste bescherming: de keramische dakpannen worden onder erg hoge temperaturen gebakken. Daardoor hebben ze een langere levensduur, een uitgesteld verouderingseffect en zijn ze bestand tegen vorstschade. 
 • Gegarandeerde kwaliteit: voor de keramische dakpannen gebruikt Eternit Duitse klei van uitzonderlijke kwaliteit. Het productieproces wordt gecontroleerd van a tot z. Eigen en onafhankelijke laboratoria volgen de kwaliteit permanent op.

Er zijn drie afwerkingsmogelijkheden:

 1. Natuurrood: de gebakken keramische dakpan in de originele kleur. 
 2. Engobe afwerking: een extra laag die de dakpan kleur geeft. 
 3. Finesse afwerking: een geglazuurde hoogglansafwerking die beschermt tegen alle weers- en natuurinvloeden. 
Clay tiles

Betondakpannen

Je gaat voor betonnen dakpannen als je een budgetvriendelijke oplossing zoekt en je je steentje wil bijdragen aan het milieu.

 • Lief voor het milieu: microbetondakpannen hebben een bijzonder lage ecologische voetafdruk en zijn recyclebaar. 
 • Budgetvriendelijk: de betonpannen zijn erg voordelig. Bij de productie hebben ze een lager brandstofverbruik dan traditionele keramische dakpannen.
 • In de massa gekleurd: microbetonpannen hebben binnenin dezelfde kleur als aan de buitenkant. Dat zorgt niet alleen voor een bijzonder mooie, diepe kleur en patina, het maakt ook de verwerking makkelijker: als er op maat moet worden gezaagd, ben je zeker van een perfecte afwerking. 
 • Duurzaam mooi: er zijn minder poriën en het oppervlak blijft veel gladder dankzij het gebruik van het nieuwe microbeton en fijner zand. Dat zorgt voor een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat. Bovendien hebben weer en wind minder impact op de veroudering van de dakpan dankzij een optimale coating.

Wist je dat …
... de betondakpan Brugse pan in Regalis Blauw-grijs bijna niet te onderscheiden is van de iets duurdere keramische dakpannen? Klasse op het dak voor een scherpe prijs!

Concrete tiles

Vind een dakdekker

Zoek je een kwalitatieve dakdekker? Vertrouw op een Top Team Pro expert en geniet van 5 jaar extra garantie op de installatie van je dak. Vraag vandaag nog je gratis offerte!

Vind een dakdekker in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure