Ecolor Green, ideaal voor hellend of plat dak

Je bent op zoek naar een duurzame en milieuvriendelijke dakbedekking die bovendien een gering onderhoud vergt?

Je overweegt een groendak dat zowel op een hellend als een plat dak geplaatst kan worden en dat gebruiks- en legklaar is?

Je hecht veel belang aan de toekomst en de natuur en wil maar al te graag jouw steentje bijdragen?

Met Ecolor Green lanceert Eternit de perfecte oplossing voor hellende en platte groendaken. Het systeem bestaat uit een voorgecultiveerde begroeiing in Hydropacks die op Ecolor of Ecolor Extra golfplaten wordt geplaatst.

Voordelen

Het Ecolor Green groendak biedt een aantal aantrekkelijke kwaliteiten en voordelen. We zetten ze graag even op een rijtje:

  • Meest betrouwbare groendak voor hellende en platte daken
  • Mooi esthetische toepassing
  • Waterretentie van 45 liter/m² op een vlakke ondergrond
  • Absorptie van CO2 en fijn stof
  • Verbetering van het thermisch en akoestisch comfort
  • Volgroeid dak vanaf de eerste dag

ECOLOR GREEN

Plaatsing en samenstelling

Het Ecolor Green systeem is een totaalconcept, waarbij een dak met Ecolor of Ecolor Extra golfplaten wordt voorzien van groenbakjes. Die bakjes zijn aangepast aan het profiel van de golfplaat. De hellingsgraad van het dak kan variëren van 5° tot 30°.

De voorgecultiveerde begroeiing in de groenbakjes (Hydropacks) bestaat uit een mix van 10 soorten sedums. De Hydropacks combineren alle elementen van een groendak en dit in één enkel gebruiks- en legklaar systeem: begroeiing, substraat (6 cm), filter en drainage. 

De bladkleuren en bloemen geven een levendig aspect aan het groendak, gaande van rood naar groen en geel. Uiteraard is het Ecolor Green groendak systeem ook combineerbaar met zonnepanelen, voor nog meer natuur op jouw dak!

Knappe en strakke afwerkingsdetails liggen binnen handbereik dankzij ons uitgebreid assortiment hulpstukken en de combinatiemogelijkheid met onze vezelcement gevelproducten.

Meer informatie over ons Ecolor Green groendak kan je vinden in de technische fiche (pdf).

Golfplaten plaatsingsgids

 

Subsidies

In heel wat gemeenten kunnen eigenaars van groendaken gebruik maken van subsidies. De aanleg van groendaken wordt gesubsidieerd volgens eigen richtlijnen van de gemeente en kunnen bijgevolg verschillen van gemeente tot gemeente. 

Vind een dakdekker

Zoek je een kwalitatieve dakdekker? Vertrouw op een Top Team Pro expert en geniet van 5 jaar extra garantie op de installatie van je dak. Vraag vandaag nog je gratis offerte!

Vind een dakdekker in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure