Je partner in renovatie voor dak en gevel

Vezelcementleien bieden tal van belangrijke voordelen waardoor ze ideaal zijn voor renovatieprojecten. Het lichte gewicht, de vele beschikbare kleuren en de mogelijkheid tot een extra isolatielaag zijn maar enkele troeven.

Leien-New-Stonit-Eternit

Lichtgewicht en economisch

Leien-New-Stonit-Eternit

De Eternit lei is een betrouwbare oplossing en een dankbaar materiaal voor ieder renovatieproject. Een groot pluspunt is haar lichte gewicht, waardoor ze op de bestaande dakstructuur kan worden geplaatst zonder die eerst te versterken. Bij de renovatie van een gevel is het bovendien niet nodig om extra fundering te voorzien.

De leien zijn dun en vragen bijgevolg niet veel opbouwhoogte. Zo blijft er voldoende ruimte vrij om de gevel maximaal te isoleren, zonder dat de rooilijn overschreden wordt. 

Leien-Alterna-Eternit

Praktisch

Leien-Alterna-Eternit

Op ingrijpende breekwerken en een stoffige woning zit niemand echt te wachten. Gelukkig kan je dankzij leien je huis aan de buitenzijde isoleren. Van hinder of plaatsverlies is er geen sprake en je woning blijft dus bewoonbaar gedurende de werkzaamheden. 

Leien-Alterna-Eternit

Esthetisch

Leien-Alterna-Eternit

Onze vezelcementleien hebben bovendien alles in huis voor een creatieve afwerking. Ze geven je de kans om zelf je woning te personaliseren. Er is een ruim aanbod aan formaten, plaatsingspatronen en kleuren, waardoor de leien architecturaal enorm veel mogelijkheden bieden. Door een plaatsing op de gevel kan je bijvoorbeeld snel en makkelijk een strakke, hedendaagse look creëren.

Leien zijn dan ook nog eens perfect te combineren met de traditionele materialen van oudere gebouwen, denk maar aan baksteen, natuursteen of hout.

RenoCheck-Eternit

Premies

RenoCheck-Eternit

Je hebt plannen om je bestaande dak en/of gevel te renoveren met leien? Perfecte timing! Eternit geeft je een renovatiepremie tot 400 euro, afhankelijk van de grootte van je dak en/of gevel. De gekozen lei moet uit het Eternit gamma komen: Alterna, Boronda of New Stonit. Zorg er daarnaast wel voor dat het onderdak ook van Eternit is. Lees alle informatie op de RenoCheck pagina.

Ook de overheid voorziet een aantal subsidies. Klik door naar de website van Vlaanderen of Brussel voor een overzicht.

Alles over de RenoCheck

Vind een dakdekker

Zoek je een kwalitatieve dakdekker? Vertrouw op een Top Team Pro expert en geniet van 5 jaar extra garantie op de installatie van je dak. Vraag vandaag nog je gratis offerte!

Vind een dakdekker in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure