Betaalbaar bouwen met betondakpannen

Auteur Eternit Datum 07 jun 2017

Beton
Voor particulieren

Eternit daken bieden budgettaire ruimte

Betondakpannen Brugse Pan Blauwgrijs Hamme-Mille Eternit

Klein budget voor een woning? Geen probleem, kies voor een betondakpan van Eternit en hou nog budget over. Microbetondakpannen hebben naast hun duurzaam en ecologisch karakter ook een economisch voordeel.

Economisch door laag energieverbruik

De prijs van een dakpan wordt voor een groot stuk bepaald door het energieverbruik in het productieproces. Microbetondakpannen zijn budgetvriendelijker omdat ze een lager brandstofverbruik in productie hebben dan de traditionele kleidakpan.

Er wordt ook tot een derde minder afval geproduceerd, waardoor de kost nog lager kan. 

Economisch door prijsvriendelijke afwerkingsstukken

Betondakpannen Horizon Temse Eternit

Om een dak piekfijn af te werken en het juiste eindresultaat te bereiken, heb je altijd een aantal hulpstukken nodig. Denk maar aan een nok- of gevelpan. De hulpstukken zijn bij de Eternit betondakpannen zeer voordelig in prijs.

Bekijk dus niet enkel de prijs per m² dakpannen, maar controleer de prijs voor het gehele dak inclusief alle hulpstukken als je prijzen vergelijkt.

Economisch door de grote formaten

Dakpannen zijn er in verschillende formaten. Grote formaten zijn over het algemeen het voordeligst in kost. Hoe groter, hoe minder latwerk er nodig is en hoe minder handelingen een dakdekker moet uitvoeren om je dak dicht te leggen.

 

Een dak is dus in principe sneller dichtgelegd met grotere formaten. Bij de Eternit betondakpannen vormt Sneldek de ideale keuze.

Op zoek naar meer informatie?