Betondakpannen zijn milieuvriendelijker dan andere dakoplossingen

Auteur Eternit Datum 01 dec. 2016

Beton
Voor particulieren

Putte kleipan tuile en terre cuite Eternit

Je draagt het milieu een warm hart toe en je denkt ook aan je budget? Kies dan voor dakpannen in microbeton! Die kunnen alle stijlen aan en zijn zonder twijfel vriendelijker voor het milieu dan andere dakoplossingen.

Lief voor het milieu

Microbetondakpannen passen volledig in de trend naar meer milieuvriendelijke materialen. Ze hebben immers een bijzonder lage ecologische voetafdruk en bijgevolg een zeer beperkte impact op het milieu. Voor de productie van een vierkante meter betondakpannen is namelijk 40% minder energie nodig in vergelijking met diezelfde vierkante meter in traditioneel dakbedekkingsmateriaal. Bovendien wordt er tot een derde minder afval geproduceerd en zijn de betonnen pannen recyclebaar.

Putte kleipan tuile en terre cuite Eternit

Voordelig voor je portemonnee

Niet enkel de ecologische troeven zijn doorslaggevend, ook het prijskaartje van betondakpannen is interessant. De prijs van een dakpan wordt voor een groot stuk bepaald door het energieverbruik in het productieproces. Betonnen dakpannen zijn budgetvriendelijker omdat er in productie minder brandstof nodig is dan bij de traditionele kleidakpan. Daarnaast zijn ook de hulpstukken die je nodig hebt, zoals nok- of gevelpannen, erg voordelig.

Groot en goedkoop: tip!

Je bent op zoek naar de meest budgetvriendelijke optie? Dan kies je voor grote dakpannen, want die hebben vaak een lagere installatiekost. Waarom? Hoe groter de pan, hoe minder latwerk er nodig is en hoe minder handelingen je dakwerker bijgevolg moet uitvoeren om het dak te leggen. Je hebt met andere woorden sneller een dak boven je hoofd als je kiest voor grotere formaten. Ook daar is er een ruime keuze in stijlen en kleuren.

De voordelen van betondakpannen in de praktijk ervaren? Vraag een gratis staal aan.

Op zoek naar interessante referenties ter inspiratie van je eigen project? Vraag vlug een exemplaar van ons inspiratieboek Inspirations dakpannen aan.