Alles voor de architect

Op zoek naar duurzame dak- en gevelproducten? Een voorkeur voor een gevarieerd gamma aan kleuren, materialen en afwerkingsmogelijkheden? Met Eternit kies je voor een betrouwbare partner met meer dan een eeuw ervaring in bouwmaterialen. Vertrouw op kwaliteitsproducten en een professionele ondersteuning.

Benieuwd naar wat we jou te bieden hebben? Ontdek alle materialen, commerciële en technische informatie en digitale mogelijkheden.

Laat je inspireren

Laat je creativiteit de vrije loop: met EQUITONE gevelpanelen heb je totale ontwerpvrijheid om te spelen met kleur, licht en vorm.

Kies voor een moderne en minimalistische uitstraling en bekleed zowel dak als gevel met één materiaal. Leien laten elke bouwstijl toe en zijn bovendien je ideale partner in renovatie.

Onze materialen

Als totaalaanbieder van het hellende dak voorziet Eternit in alle nodige bouwmaterialen: van vezelcementleien, keramische en betondakpannen tot zonnedaken en golfplaten. Een totaalgamma voor elke bouwstijl: hedendaags-tijdloos, strak-modern of rustiek-landelijk. Bovendien verlenen onze gevelpanelen Cedral sidings en EQUITONE een gebouw moeiteloos een architecturale uitstraling. 

Brochures

Inspireren en geïnspireerd worden, daar draait het om in onze brochures. We verzamelen mooie referentieprojecten met leien en dakpannen in een Inspirations-brochure voor consumenten, bespreken opmerkelijke leienprojecten in ons verzamelwerk “Best of Slates” en brengen verrassende case studies in “Inspirations for Architects” en magazines zoals A+D en BBM. Heb je trouwens zelf een interessant project met Eternit-producten dat we mogen publiceren, dan horen wij dat graag

Inspirations Leien

Downloaden

Inspirations Dakpannen

Downloaden

Best of Slates

Downloaden

Brochure EQUITONE

Downloaden

Technische info

Op zoek naar technische documenten? In onze downloads vind je meteen wat je nodig hebt en aan de hand van de vele filters kan je heel gericht een selectie maken. We bieden je onder meer:

Of maak gebruik van onze gratis BIM-modellen voor dakpannen of leien of voor EQUITONE gevelpanelen. Deze 3D-modellen zijn onder meer beschikbaar voor AutoCAD, Arkey, Revit en IFC en bevatten ook heel wat nuttige informatie. Zo biedt je klanten meteen een mooi beeld van je favoriete materialen.

Alle documenten

Stalen bestellen

Referentiefoto’s en productinformatie zijn natuurlijk al een bron van informatie, maar misschien wil je de lei of dakpan eens echt in je handen nemen en de kleur in het daglicht bekijken? Goed nieuws! Je kan op een eenvoudige manier gratis stalen aanvragen van onze producten. 

Hoe? Ga naar het gewenste product in ons productoverzicht, voeg vervolgens de gewenste stalen toe door op het winkelmandje te klikken en rond daarna je bestelling af. De gevraagde stalen komen eerstdaags jouw richting uit.

Stalen bestellen

Ecologie troef

Ook Eternit zet volop in op ecologische materialen. We werken enkel met natuurlijke grondstoffen die weinig onderhoud vergen. Bovendien bieden we geïntegreerde zonnepanelen aan en beschikken bijna al onze materialen over een EPD-certificaat.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure