Nuttige tips voor particulieren

Een nieuw huis? Renovatie van je dak of gevel? Met Eternit kies je voor een betrouwbare partner met meer dan een eeuw ervaring in bouwmaterialen. Het resultaat? Duurzame materialen vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen die weinig onderhoud vragen en waar we met plezier ijzersterke garanties op bieden. Wij testen al onze materialen uitvoerig door ze bloot te stellen aan extreme omstandigheden. Zo zijn we zeker dat je dak en gevel er ook na 20 jaar nog mooi uitzien. We gaan zelfs nog een stapje verder en zetten volop in op groene materialen met geïntegreerde zonnepanelen.

Weet je niet wat kiezen? We helpen je alvast op weg met nuttige tips, handige documenten en veel inspiratie.

Inspiratie

Leien op dak en/of gevel voor een strak resultaat

Architectonische gevelbekleding met EQUITONE

Tijdloze look met Cedral sidings

Documenten

Nog meer informatie nodig? Download onze inspiratiebrochures of bekijk onze technische gidsen.

Brochure Inspirations Leien

Downloaden

Brochure Inspirations Dakpannen

Downloaden

Brochure Cedral sidings

Downloaden

Brochure EQUITONE

Downloaden

Onze materialen

Dankzij ons gevarieerd gamma dakpannen, vind je zeker wat jij wil: klei of beton, vlak of gegolfd, traditioneel of hedendaags, economisch en ecologisch... of toch liever leien? Met de vele formaten, kleuren en plaatsingsmethodes geef je een persoonlijke touch aan je dak en gevel, en ze zijn de perfecte partner voor je renovatie. Of kies voor de architectonische kracht van EQUITONE, unieke gevelplaten met een stoere en strakke uitstraling. Cedral sidings geven je woning dan weer een tijdloos mooie look, met of zonder houtstructuur voor een perfecte integratie in de omgeving.

Stalen bestellen

Referentiefoto’s en productinformatie zijn natuurlijk al een bron van informatie, maar misschien wil je de lei of dakpan eens echt in je handen nemen en de kleur in het daglicht bekijken? Goed nieuws! Je kan op een eenvoudige manier gratis stalen aanvragen van onze producten. 

Hoe? Ga naar het gewenste product in ons productoverzicht, voeg vervolgens de gewenste stalen toe door op het winkelmandje te klikken en rond daarna je bestelling af. De gevraagde stalen komen eerstdaags jouw richting uit.

Bestel je gratis staal

Onze ecologische oplossingen

Om de beste kwaliteit te blijven garanderen, werken wij hoofdzakelijk met natuurlijke grondstoffen die weinig onderhoud vergen. En dankzij onze producten, draag je zelf ook een steentje bij aan het milieu (en je portemonnee): zo bespaar je energie als je kiest voor geïntegreerde Solesia zonnepanelen. Die kan je combineren met dakpannen of met leien en zorgen voor een esthetisch dak zonder storende opbouwpanelen.

Hoe begin je eraan?

Heb je een stijl gekozen die bij je past? Dan kan je project van start gaan! Steek je graag zelf je handen uit de mouwen, dan kan je natuurlijk zelf aan de slag. Veel van onze materialen zijn namelijk makkelijk te installeren. Wil je toch zeker zijn dat je aan alle technische eisen voldoet? Kies dan voor een vakman. Bij Eternit raden we je plaatsers aan die de nodige kwaliteit bieden.

Doe het zelf

Vooral onze Cedral sidings zijn makkelijk zelf te plaatsen. We voorzien uiteraard de nodige instructies en ook je verdeler helpt je graag verder. 

Voor EQUITONE gevelplaten raden we een plaatser aan, zo is de ventilatie correct en geniet je jaren van het resultaat. 

Geen hoogtevrees?

Dan kan je ook dakpannen zelf leggen of leien zelf plaatsen, maar houd er rekening mee dat je aan heel wat technische eisen moet voldoen. Bovendien bieden de dakdekkers die wij aanraden 5 jaar extra garantie. 

Tip: bij een renovatie betaal je een lager btw-tarief als een erkend installateur de werken uitvoert (6% in plaats van 21%), dus is er vaak nauwelijks een meerprijs. 

Zelf Cedral sidings plaatsen

Kies het juiste onderdak

Zelf Ardex golfplaten plaatsen

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure