Duurzaamheid van keramische dakpannen

Auteur Eternit Datum 18 okt. 2016

Klei
Voor particulieren
Eindhout kleipan tuile en terre cuite Eternit
Eindhout kleipan tuile en terre cuite Eternit

Keramische dakpannen, ook wel kleidakpannen genoemd, staan garant voor een uitzonderlijke charme op je dak. Als je daarnaast ook nog houdt van iets dat lang mooi blijft en natuurlijk en authentiek is, dan maak je met deze dakpannen zeker de goede keuze. Bovendien blinken ze uit dankzij hun duurzaamheid en kwaliteit.

Gegarandeerde kwaliteit

Eternit keramische dakpannen zijn gemaakt van eerste keuze Duitse klei, ontgonnen uit eigen kleigroeves. Het productieproces wordt gecontroleerd van a tot z en zowel eigen als onafhankelijke laboratoria volgen de kwaliteit permanent op. Zo garanderen wij dakpannen met uitstekende eigenschappen en een uitzonderlijk lange levensduur.

De beste bescherming

Om een hoogstaande kwaliteit te garanderen, worden de kleipannen onder hoge temperaturen gebakken. De hoogste in de markt. Hierdoor hebben ze een langere levensduur, een uitgesteld verouderingseffect en zijn ze bestand tegen vorstschade.

De ziel van terracotta

Kleidakpannen zijn gegarandeerd 100% natuurlijk. Je kiest dus voor een authentiek en duurzaam materiaal. En eentje met een artisanale uitstraling, want geen enkele kleidakpan is dezelfde.

Architecturaal sterk

Dankzij de authentieke textuur, talrijke kleurschakeringen, verschillende oppervlakteafwerkingen en plaatsingswijzen is klei erg geliefd. Het is het ideale materiaal om jouw droomhuis te realiseren.

Uitstraling op maat

In het gamma van de kleidakpannen zijn drie soorten afwerkingen terug te vinden. Zo is er ongetwijfeld een pan die jouw voorkeur verdient en perfect bij je woning past.

  • Natuurrood: de gebakken kleidakpan, in zijn originele kleur.
  • Engobe afwerking: een extra laag die de dakpan kleur geeft.
  • Finesse afwerking: een geglazuurde hoogglansafwerking die beschermt tegen alle weers- en natuurinvloeden.

De voordelen van keramische dakpannen in de praktijk ervaren? Vraag een gratis staal aan.

Op zoek naar interessante referenties ter inspiratie van je eigen project? Vraag vlug een exemplaar van ons inspiratieboek Inspirations dakpannen aan.