29 appartementen in Dokkum met leien

Meer info

Fonteinslanden is een grote wijk uit de jaren 1960 en 1970 die overwegend uit rijhuizen bestaat. Een slechte bouwkwaliteit en een veranderende vraagstructuur leidden tot de afbraak van de bestaande bebouwing en de realisatie van nieuwbouwwoningen op twee derde van het terrein. Het resterende derde werd aan het park toegewezen dat in het zuiden aan het woongebied grenst. In deze parkzone werden twee vier verdiepingen tellende woongebouwen opgetrokken met telkens 14 appartementen. Vanaf het park zien ze er elk als twee verticale metselwerkframes uit, waarin vervolgens de balkons werden ingepast. Aan de noordkant gaan deze volumes op de gelijkvloerse verdieping over in twee bergruimten. Daarop rust een horizontaal, met donkere leien in vezelcement bekleed volume dat aan de tegenoverliggende kant uitsteekt, zodat ook de noordelijk gelegen appartementen naar het zuiden zijn gericht. Door de opdeling in twee volumes met twee verschillende materialen bieden de gebouwen in de parkachtige omgeving een minder dominante aanblik.

Details

Adres
Fonteinslanden 9100 AA Dokkum Nederlands
Architect
Penta Architecten
Plaatser
Patex BV
Elementen
Gevel
Type woning
Appartement
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
New Stonit
Kleur
Leisteengrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure