Meer info

‘6 identieke verschillen’, dat is de naam die de architecten hun project gaven. In overeenstemming met de normen en regels van sociale huisvesting werden dankzij de combinatie van drie verschillende verdiepingen met een flexibele gelijkvloerse verdieping zes woningen met een identiek aanbod aan beschikbare ruimte, maar met een verschillende indeling gecreëerd. Op de gelijkvloerse verdieping vinden we de woonkamer, de eetkamer en de keuken die naar de zuidwestelijk georiënteerde tuin zijn gericht. Langs de straatkant wordt de klassieke garage als een multifunctionele ruimte gebruikt, die als speelkamer, thuisbureau, hobbyruimte, uitbreiding van de woonkamer of natuurlijk ook als garage dienst kan doen. Boven de transparante sokkel bevinden zich de met donkere vezelcementleien beklede bovenverdiepingen. Deze kregen weliswaar de vorm van archetypische huizen, maar door hun verschillend gevormde daken en de uniforme buitenschil van het wooncomplex doen ze tegelijkertijd ook modern en buitengewoon aan.
Toon kaart

Details

Ploegstraat 9120 Haasdonk Belgium
Architectuuratelier Dertien 12
Dieter Haemers en Matthias Laukens
Dak en gevel
Rijwoning
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure