Appartementsgebouw met handelszaken in Zedelgem met leien

Meer info

Dit gebouw werd in het centrum van Zedelgem opgetrokken, op de plek waar zich vroeger een supermarkt bevond, en omvat 14 appartementen en 2 handelsruimten. De witte afwerkingspleister van de gevels werd in een haast kronkelende beweging rond het gebouw doorgetrokken. Een beweging die benadrukt wordt door de donkere vezelcementleien waarmee de daken en enkele geveldelen bekleed werden. Om hetzelfde optische effect te verkrijgen bij de loodrechte en schuine vlakken, werden er leien in twee verschillende formaten en patronen gebruikt. Het hierdoor ontstane monolithische karakter wordt verder nog versterkt door de aluminium vensters in dezelfde donkere kleur. Zorgvuldig geplande aansluitingselementen en details dragen ten slotte bij tot de sobere, elegante uitstraling van het gebouw.

Details

Adres
Snellegemsestraat 8120 Zedelgem Belgium
Architect
Toon Breyne - Ruben Delahaye
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Appartement
Kantoor- of handelsruimte
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Boronda
Kleur
Donkergrijs

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure