Basisschool Stene in Oostende met leien

Meer info

Het bestaande schoolgebouw in Oostende werd met zes klaslokalen, een multifunctionele zaal en een sanitair blok uitgebreid. Met zijn L-vormige plattegrond sluit de nieuwbouw het schoolterrein langs de straatkant af. Het nieuwe volume met de klaslokalen werd ter hoogte van de eerste verdieping opgetrokken en is op dat niveau ook met de bestaande gebouwen verbonden. De multifunctionele ruimte beschikt over een rechtstreekse toegang op de gelijkvloerse verdieping. Door het optillen van de vleugel met de klaslokalen ontstond er een ruime, overdekte speelplaats en werd er tegelijkertijd voor een doorkijk naar het woongebied gezorgd. De houtskeletbouw is met grijze vezelcementleien bekleed, die over het vereiste geringe gewicht beschikten en aan het beperkte budget tegemoetkwamen. Anderzijds werd ook voor dit kleinformaat gevelbekleding geopteerd om het gebouw in het omliggende woongebied te integreren. Met zijn tweedimensionale, rechtlijnige gevelvormgeving doet het gebouw aangenaam licht en modern aan.
Toon kaart

Details

Steensedijk 352 8400 Oostende Belgium
Lander Van Wassenhove
Gevel
Openbaar gebouw
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure