BEN-woning in Malderen (Londerzeel)

Meer info

Gevlamde lei creëert robuuste uitstraling

Dankzij de gevlamde lei Umbra springt deze BEN-woning (Bijna Energie Neutraal) van Architecten Groep III meteen in het oog. Het gebouw is opengewerkt aan de tuinzijde en kan opgedeeld worden in twee volumes. Het gevelmateriaal en de vormgeving van de ramen maken de volumes tot één geheel. Deze BEN-woning is opgebouwd in het houtmassiefbouwconcept CLT en behaalt een E-peil 30. Om de kwaliteit ook in de gevel door te trekken, is hij bekleed met leien. De keuze viel op de gevlamde lei Umbra - een licht gevelmateriaal dat garant staat voor een robuuste, monolithische uitstraling. Om de verhouding van het volume onder controle te houden en de focus op de dynamiek van de leitekening te leggen, werd geopteerd voor het plaatsingspatroon dubbele dekking.

De leien op deze foto's beschikken nog niet over de TECTA-afwerking, maar geven een indicatie van de typische Umbra uitstraling.

Details

Adres
Hoefsmidsstraat 80 1840 Malderen Belgium
Architect
Architecten Groep III
Plaatser
Tip Top BVBA
Elementen
Gevel
Type woning
Half-open woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Umbra TECTA
Kleur
Bruin gevlamd
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure