Eengezinswoning in Braine-Le-Château met leien

Meer info

Beide duidelijk van elkaar gescheiden gebouwdelen worden door een smalle tussenruimte met elkaar verbonden. In het met rode bakstenen muren omsloten gedeelte bevinden zich de “nacht”-functies; in het doorzichtige, lichte volume werden de “dag”-functies ondergebracht. Het hoofdgeraamte werd op maat uitgevoerd in gelakt staal om de binnenruimten volledig te kunnen opentrekken. Deze krijgen hierdoor een ongewone hoogte en volume en bevorderen het gevoel van ruimte, met name in de woonkamer. Door het gebruik van leien op het dak konden de sterk uitgesproken volumes nog benadrukt worden door een versterking van hun zuiverheid en lichtheid. Bovendien werd hierbij geopteerd voor een “kleur op kleur” realisatie met de buitengevels in rode baksteen. Het materiaal en de kleur van de bedekking vergroten zo nog het contrast met de binnengevels.
Toon kaart

Details

Rue de la Fontaine Maqué 22 1440 Braine-Le-Château Belgium
Syntaxe s.p.r.l. - Joël Meersseman - Architecte Associé
Dak
Vrijstaande woning
Nieuwbouw
Alterna
Keramisch rood
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure