Eengezinswoning in Genk met leien

Meer info

Dit is geen nieuwbouw maar een renovatie van een oud bakstenen huis dat aan de huidige comfortwensen en moderne energie-efficiëntienormen moest worden aangepast. De basisvorm met puntgevel en zadeldak bleef als hoofdvolume behouden. Om de klassieke vorm van het huis nog sterker te benadrukken, werden de gevels en het hellende dak uniform bekleed met donkergrijze vezelcementleien. De nieuwe buitenschil maakte het bovendien mogelijk om een extra laag isolatie te voorzien. In plaats van dakoverstekken zijn er nu alleen nog nauw aansluitende overgangen ter hoogte van boeiplanken en dakgoten met ingewerkte afvoergoot te zien. Het bestaande hoofdvolume werd verder met enkele bij- en aanbouwsels aangevuld: voor de naar de zijkant verplaatste nieuwe hoofdingang werd een nieuwe windvanger en carport toegevoegd en het kubusvormige bouwelement naar de tuin werd met een verdieping opgetrokken. Stuk voor stuk steken deze drie aanbouwsels met hun witte pleistergevels duidelijk af tegen het al bestaande gedeelte.

Details

Adres
Schepersweg 71 3600 Genk Belgium
Architect
PCP Architecten
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Ruitleien (klassieke plaatsing)

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure