Eengezinswoning in Harchies met leien

Meer info

Bij dit project werd er vertrokken vanuit een onbeduidende, kleine constructie die noch van architectonisch, noch van historisch belang was. Het doel was om voor een energetische optimalisering van het gebouw en een uitbreiding met een woonruimte te zorgen. De oorspronkelijke, uit diverse materialen bestaande gevels werden geïsoleerd en met donkere vezelcementleien bekleed. Deze uniforme buitenschil geeft het huis een moderne, monolithische aanblik. Het asymmetrische profiel van de constructie bleef verder behouden en wordt door de verlenging van het dak langs de achterkant nog sterker benadrukt. Daardoor kon er ook extra ruimte worden gecreëerd. Twee houten elementen contrasteren ten slotte met de donkere buitenschil: de garage en het element met de ingang en de grote vensteropening voor het appartement op de bovenverdieping met vouwbare houten vensterluiken.
Toon kaart

Details

Rue Buissonet 16 7321 Harchies Belgium
AUDE Architectes sprl
Dak en gevel
Vrijstaande woning
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure