Meer info

De buurt waarin dit huis harmonieus past, bestaat uit één verdieping tellende gebouwen met zadeldak. Deze basisvorm werd hernomen, maar door af te zien van de traditionele scheiding tussen zadeldak en gevel kreeg het huis een bijtijdse, moderne aanblik. Daar waar de gevel gesloten is, bestaat deze uit hetzelfde materiaal als het dak – uit vezelcementleien die in Rhombus-patroon werden aangebracht. De lichtgrijze buitenschil die de lichte, in wit gehulde binnenruimten omsluit, telt maar enkele kleurrijke accenten. De nok is enigszins verschoven ten opzichte van het midden van het gebouw, zodat de vier dakvlakken elk een andere helling en een andere grootte hebben. De aandelen aan open en gesloten vlakken zijn het gevolg van de hoge eisen op het vlak van warmte-isolatie. Daarom zijn er geen in de gevel verspreide vensteropeningen, maar werden er alleen grote glaspartijen voorzien op de zuid- en oostkant van het huis, waarlangs in de winter zonnewarmte wordt geabsorbeerd.
Toon kaart

Details

Edgard Schiestraat 42 1560 Hoeilaart Belgium
DENC STUDIO ! - Eugeen Liebaut
Dak en gevel
Vrijstaande woning
Nieuwbouw
Alterna
Lichtgrijs
Ruitleien (klassieke plaatsing)

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure