Eengezinswoning in Hoeven met leien

Meer info

Uitgangspunt van het ontwerp was de nabijgelegen schuur waarvan we de typische asymmetrische dakvorm in het nieuwe woonhuis terugvinden. Dankzij deze dakvorm kon er langs de hele zuidelijke gevel een veranda worden voorzien, waarop de woonruimten binnenin met grote glaspartijen uitgeven. Onder het dak vinden we een eenvoudig groot volume dat plaats biedt aan een ruime woning. Praktisch ingerichte open ruimten en zichtlijnen doen verrassende visuele verbanden met de omliggende tuin ontstaan. Om de band met de schuur te versterken, kregen het dak en de gevels een uniforme buitenschil van donkere vezelcementleien. Met hun moderne, rechtlijnige aanblik vormen de vezelcementleien een moderne interpretatie van de oude bekleding van de schuur en zorgen ze voor een mooi contrast met de warme tinten van hout en baksteen.
Toon kaart

Details

Hoeven Netherlands
Architectenburo Roos en Ros BV (M. T. Van Leeuwen)
Dak en gevel
Vrijstaande woning
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure