Eengezinswoning in Rochefort met leien

Meer info

Dit woonhuis werd op een erg smal en sterk hellend perceel met een onstabiele bodem (door de aanwezigheid van holtes, aangezien we ons hier in karstgebied bevinden) in de buurt van de oude stad Rochefort opgetrokken. Het door de opdrachtgever gewenste programma was groots opgevat en omvatte zo goed als het volledige beschikbare bouwoppervlak. Dat verklaart ook de bijzondere vorm van de gelijkvloerse verdieping en de noodzaak van de blinde gevels aan de linker zijde. Bovendien waren er strenge stedenbouwkundige voorschriften, waar rekening mee gehouden moest worden. Gevels en dak werden langs buiten geïsoleerd en met donkere vezelcementleien bekleed. Deze verlenen het gebouw een moderne aanblik en zorgen voor een hoge dichtheid. Alleen achteraan werd de homogene gevelbekleding boven het terras met cederhout onderbroken.
Toon kaart

Details

Rue Beauregard 5580 Rochefort Belgium
Maurice Schoofs
VB Toitures
Dak en gevel
Vrijstaande woning
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure