Eengezinswoning in Rochefort met leien

Meer info

Dit woonhuis werd op een erg smal en sterk hellend perceel met een onstabiele bodem (door de aanwezigheid van holtes, aangezien we ons hier in karstgebied bevinden) in de buurt van de oude stad Rochefort opgetrokken. Het door de opdrachtgever gewenste programma was groots opgevat en omvatte zo goed als het volledige beschikbare bouwoppervlak. Dat verklaart ook de bijzondere vorm van de gelijkvloerse verdieping en de noodzaak van de blinde gevels aan de linker zijde. Bovendien waren er strenge stedenbouwkundige voorschriften, waar rekening mee gehouden moest worden. Gevels en dak werden langs buiten geïsoleerd en met donkere vezelcementleien bekleed. Deze verlenen het gebouw een moderne aanblik en zorgen voor een hoge dichtheid. Alleen achteraan werd de homogene gevelbekleding boven het terras met cederhout onderbroken.

Details

Adres
Rue Beauregard 5580 Rochefort Belgium
Architect
Maurice Schoofs
Plaatser
VB Toitures
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure