Eengezinswoning in Seilles met leien

Meer info

Het perceel waarop deze lage-energiewoning voor vier personen werd opgetrokken, bevindt zich op een hoogvlakte, op een naar het zuiden gerichte flank. Omdat het wel lijkt alsof het op een klein eiland gelegen is, kwam het erop aan het mooie uitzicht over het dal te bewaren en het huis tegen nieuwsgierige blikken vanuit nabij gelegen constructies te beschermen. De overdag gebruikte vertrekken werden daarom naar het zuiden toe opengewerkt, kwestie van de invallende zon te benutten en van het uitzicht te profiteren. De daaronder gelegen nachtelijke vertrekken werden ingewerkt in een inzinking en zijn naar het westen georiënteerd, waardoor ze van enige inkijk gevrijwaard blijven. Dit samenspel van twee volumes leidde verder ook tot twee verschillende terrassen, waarvan het ene bedoeld is om gebruikt te worden op zonnige dagen, terwijl het andere de nodige beschutting biedt bij regenweer. De donkergrijze kleur van de vezelcementleien tegen de gevels zorgt ten slotte voor een ‘zacht’ contrast met de houten bekleding.

Details

Adres
Rue du Cimetière 3 5300 Seilles Belgium
Architect
Architecture et Nature - Grégory Milquet
Plaatser
Grégoire Vincent SPRL
Elementen
Gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure