Eengezinswoning in Seilles met leien

Meer info

Het perceel waarop deze lage-energiewoning voor vier personen werd opgetrokken, bevindt zich op een hoogvlakte, op een naar het zuiden gerichte flank. Omdat het wel lijkt alsof het op een klein eiland gelegen is, kwam het erop aan het mooie uitzicht over het dal te bewaren en het huis tegen nieuwsgierige blikken vanuit nabij gelegen constructies te beschermen. De overdag gebruikte vertrekken werden daarom naar het zuiden toe opengewerkt, kwestie van de invallende zon te benutten en van het uitzicht te profiteren. De daaronder gelegen nachtelijke vertrekken werden ingewerkt in een inzinking en zijn naar het westen georiënteerd, waardoor ze van enige inkijk gevrijwaard blijven. Dit samenspel van twee volumes leidde verder ook tot twee verschillende terrassen, waarvan het ene bedoeld is om gebruikt te worden op zonnige dagen, terwijl het andere de nodige beschutting biedt bij regenweer. De donkergrijze kleur van de vezelcementleien tegen de gevels zorgt ten slotte voor een ‘zacht’ contrast met de houten bekleding.
Toon kaart

Details

Rue du Cimetière 3 5300 Seilles Belgium
Architecture et Nature - Grégory Milquet
Grégoire Vincent SPRL
Gevel
Vrijstaande woning
Renovatie
Alterna
Donkergrijs
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure