Eengezinswoning in Steenokkerzeel met leien

Meer info

Door de buren wordt dit “het scheve huis” genoemd. Zijn ongewone vorm heeft de constructie te danken aan het verlangen van de opdrachtgever naar een bijzonder gebouw en de randvoorwaarden van het omliggende terrein. Ook met de draagkracht van de bovenste grondlagen en het feit dat de zuidkant van het perceel naar de straat gericht is, moest rekening worden gehouden. Om de met hoge kosten gepaard gaande kelderverdieping beter te kunnen gebruiken, werd de woning een halve verdieping in de grond neergelaten. Tegelijkertijd werd de woonruimte een halve verdieping verhoogd en naar het zuiden gericht; hierdoor kan het zonlicht tot diep in het binnenste van het gebouw binnendringen. De grote uitsparing biedt intussen ruimte voor een overdekte parkeerplaats en een tuinschuurtje. Om het schuine profiel een aantrekkelijke aanblik te bezorgen, werd de gevel ten slotte met leien in vezelcement in halfsteensverband bekleed. De leien lopen echter niet horizontaal, maar volgen de schuine lijn van het volume en benadrukken daardoor het ongewone karakter nog meer.
Toon kaart

Details

Mutsaerdeweg 1820 Steenokkerzeel Belgium
Atelier Kyoto - Mevr.Florquin
Gevel
Vrijstaande woning
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Halfsteensverband schuin onder helling

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure