Meer info

Dit midden in een klein bos gelegen huis is erg behoedzaam in zijn omgeving ingebed. De vorm en oriëntatie van het gebouw vloeien voort uit de smalle aard van het perceel en de omliggende natuur, waarvan de architecten de bijzonderheden wilden bewaren. Afgezien van de oude bomen moest er ook rekening worden gehouden met de vijver die zich hier vroeger bevond, wat zich concreet vertaalde in de vooruitspringende bovenverdieping. De door de locatie ingegeven bouwrichting in de lengte zorgt tegelijkertijd voor privacy en een optimale integratie in de omgeving. De eengezinswoning telt drie verdiepingen, waarvan alleen de gelijkvloerse en de bovenverdieping boven de grond te zien zijn. Het dak is bedekt met donkere leien van vezelcement en om een uniforme aanblik te behouden, werd ook de gevel van de bovenverdieping met dezelfde leien bekleed. Hierdoor lijkt de bovenverdieping boven de contrasterende grondmuur uit ruwstenen metselwerk een eenvoudig en duidelijk afgelijnd volume te vormen. De verschoven opstelling van de gelijkvloerse en de bovenverdieping geeft het gebouw ten slotte een aanblik van dynamiek en lichtheid.
Toon kaart

Details

Avenue Bois Lecomte 15a 4140 Sprimont Belgium
Bureau d’architecture Spits Luc
Dak en gevel
Vrijstaande woning
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure