Meer info

Het oude schoolgebouw in het centrum van het dorp moest zodanig gerenoveerd en uitgebreid worden, dat het aan de huidige eisen op het vlak van energie, veiligheidstechniek en toegankelijkheid zou voldoen en daarbij ook een zekere moderniteit zou uitstralen – dit alles met een beperkt budget. De architecten ontdeden het pand daarop volledig van zijn kern en trokken de naar de speelplaats en het landschap gerichte zuidkant volledig open, terwijl de noordkant aan de hoofdstraat thans een relatief gesloten indruk maakt. De ingang werd verplaatst naar de oostkant, waar hij de klaslokalen met de nieuwe eetzaal verbindt. De ruimten in het bestaande gebouw worden nu uitsluitend gebruikt als klaslokalen, terwijl voor de nodige verbindingsruimten werd gezorgd in de vorm van een glazen gaanderij die voor de zuidgevel werd geplaatst. De ruitvormig geplaatste leien in vezelcement sluiten aan bij de kleurnuances en structuren van de omliggende bebouwing; met haar vrolijke kleurvlakken geeft de school de dorpskern een hedendaags accent.
Toon kaart

Details

Route de Dinant 23 5370 Barvaux-Condroz Belgium
LR Architectes SPRL
Morsaint-Lahoussine
Dak en gevel
Openbaar gebouw
Renovatie
Alterna
Donkergrijs
Ruitleien (klassieke plaatsing)

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.