Gemeenteschool in Barvaux met leien

Meer info

Het oude schoolgebouw in het centrum van het dorp moest zodanig gerenoveerd en uitgebreid worden, dat het aan de huidige eisen op het vlak van energie, veiligheidstechniek en toegankelijkheid zou voldoen en daarbij ook een zekere moderniteit zou uitstralen – dit alles met een beperkt budget. De architecten ontdeden het pand daarop volledig van zijn kern en trokken de naar de speelplaats en het landschap gerichte zuidkant volledig open, terwijl de noordkant aan de hoofdstraat thans een relatief gesloten indruk maakt. De ingang werd verplaatst naar de oostkant, waar hij de klaslokalen met de nieuwe eetzaal verbindt. De ruimten in het bestaande gebouw worden nu uitsluitend gebruikt als klaslokalen, terwijl voor de nodige verbindingsruimten werd gezorgd in de vorm van een glazen gaanderij die voor de zuidgevel werd geplaatst. De ruitvormig geplaatste leien in vezelcement sluiten aan bij de kleurnuances en structuren van de omliggende bebouwing; met haar vrolijke kleurvlakken geeft de school de dorpskern een hedendaags accent.

Details

Adres
Route de Dinant 23 5370 Barvaux-Condroz Belgium
Architect
LR Architectes SPRL
Plaatser
Morsaint-Lahoussine
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Ruitleien (klassieke plaatsing)

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure