Nulenergiewoning in Torhout met leien

Meer info

De in energie-efficiënte woonhuizen gespecialiseerde opdrachtgever Essenta Living ontwikkelde samen met het architectenbureau denc!-studio een nieuwe bouwmethode voor passiefwoningen die het midden houdt tussen massiefbouw en houtskeletbouw en die de voordelen van beide combineert. Langs de buitenkant werd de draagstructuur in een houtskeletmantel met isolatie uit glaswol ingepakt. Voor de gebouwschil opteerden de architecten voor grootformaat gevelplaten en vezelcementleien. Beide materialen zijn omwille van hun geringe gewicht uitermate geschikt als bekleding van een houtskeletmuur. En doordat ze zo dun zijn, bleef de totale dikte van de buitenwanden ook beperkt tot een ingenieus kader, wat de binnenruimten ten goede kwam. De vezelcementleien geven het gebouw ten slotte een tijdloze architectonische aanblik en benadrukken de afzonderlijke gebouwvolumes door hun contrasterende werking met de platen: licht tegenover donker, verticaal tegenover horizontaal, open tegenover gesloten.

Details

Adres
Wijnendaelestraat 67c 8820 Torhout Belgium
Architect
DENC STUDIO !
Plaatser
Essenta - Wouter Demuynck
Elementen
Gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure