Meer info

De in energie-efficiënte woonhuizen gespecialiseerde opdrachtgever Essenta Living ontwikkelde samen met het architectenbureau denc!-studio een nieuwe bouwmethode voor passiefwoningen die het midden houdt tussen massiefbouw en houtskeletbouw en die de voordelen van beide combineert. Langs de buitenkant werd de draagstructuur in een houtskeletmantel met isolatie uit glaswol ingepakt. Voor de gebouwschil opteerden de architecten voor grootformaat gevelplaten en vezelcementleien. Beide materialen zijn omwille van hun geringe gewicht uitermate geschikt als bekleding van een houtskeletmuur. En doordat ze zo dun zijn, bleef de totale dikte van de buitenwanden ook beperkt tot een ingenieus kader, wat de binnenruimten ten goede kwam. De vezelcementleien geven het gebouw ten slotte een tijdloze architectonische aanblik en benadrukken de afzonderlijke gebouwvolumes door hun contrasterende werking met de platen: licht tegenover donker, verticaal tegenover horizontaal, open tegenover gesloten.
Toon kaart

Details

Wijnendaelestraat 67c 8820 Torhout Belgium
DENC STUDIO !
Essenta - Wouter Demuynck
Gevel
Vrijstaande woning
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure