Meer info

Het woonhuis vormt het opvallende hoekgebouw van een huizenblok van negen gebouwen. De gefacetteerde, met donkere leien van vezelcement beklede noordelijke gevel is op enkele vensteropeningen na volledig gesloten en werkt beschuttend. De naar binnen gerichte, verglaasde zuidkant is daarentegen open en laat het natuurlijke licht dat over de aanpalende woningen heen valt, tot in het gebouw binnendringen. Een conventionele tuin kon er op dit perceel niet worden aangelegd. Toch vormen planten een belangrijk ontwerpelement. Zo wordt de garage omsloten door een verticale tuin die gedeeltelijk in de gebouwschil is ingesneden en geïntegreerd en die als balustrade voor het grote zonneterras fungeert. De uniforme bekleding van gevel en dak met leien van vezelcement geeft de constructie iets beeldhouwkunstig; de doorlopende donkere schil benadrukt de gefacetteerde vorm ervan en de klein formaat leien passen zich perfect aan de zorgvuldige detailleringen aan.
Toon kaart

Details

Pasteurstraat 39 2316 BW Leiden Netherlands
BERGER BARNETT Architecten
Dak en gevel
Half-open woning
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure