Passiefwoning in Merelbeke met leien

Meer info

Het perceel is klein, maar diep en is gelegen in een licht aflopende straat aan de rand van Gent. De indeling van de woning voldoet aan de eisen van een eengezinswoning voor een gezin met twee kinderen: keuken, eethoek, zithoek, polyvalent vertrek, slaapkamer voor de ouders, twee kinderkamers, badkamer, een kleine opbergruimte en een technische ruimte. Ongewoon is daarentegen de uiterlijke verschijningsvorm van het huis. De uniforme buitenschil uit donkere vezelcementleien verleent de constructie namelijk een sculpturaal effect en zet de smalle, compacte gebouwvorm nog extra in de verf. Verder zijn er geen overstekende dakelementen en de vier rechte buitenmuren vertonen geen enkele inham of uitsprong. De vensters zijn ten slotte voorzien van driedubbel glas en houten kaders die langs buiten bekleed werden met zwart aluminium.

Details

Adres
Albrecht Rodenbachlaan 48 9820 Merelbeke Belgium
Architect
Arch-ID Ignace Dumoulin
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Boronda
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure