Renovatie businesscenter in Linden met leien

Meer info

Vroeger was in dit gebouw het politiebureau van Lubbeek ondergebracht. Vandaag wordt het gebruikt als businesscenter met drie kantooreenheden. Om de bestaande constructie grotendeels te kunnen behouden, werd de uitbreiding met een lichte houtskeletconstructie verhoogd en – omwille van hun geringe gewicht – met vezelcementleien bekleed. Deze vezelcementleien voldeden daarnaast ook aan beide andere criteria: ze moesten een halfsteensverbandpatroon vertonen en een donkere kleur hebben om te contrasteren met de witte aluminiumbekleding van het uitstekende venster. Het opgetrokken gedeelte en het doorzichtige latwerk uit afzelia op de gelijkvloerse verdieping bezorgen het gebouw ten slotte een moderne, bijzondere aanblik.
Toon kaart

Details

Diestsesteenweg 41 3210 Linden Belgium
Room07 architecten
Gevel
Kantoor- of handelsruimte
Renovatie
Alterna
Zwart
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure