Renovatie eengezinswoning in Bierk met leien

Meer info

Deze eengezinswoning werd met een aanbouw uitgebreid, die de vorm van het oorspronkelijke gebouw niet wijzigt, maar die als autonoom volume werd toegevoegd. Binnenin is er sprake van een vlotte overgang tussen nieuw en oud; de verticale circulatie werd hernomen en daarrond werden de verschillende niveaus ingericht. Omdat het gebouw bijna tot aan de grens van het perceel reikt, werd de uitbreiding niet voorzien van zijdelingse vensteropeningen; het licht valt binnen via de opening in het dak en in de smalle zijde. Het nieuwe volume is volledig met vezelcementleien bedekt, die voor een verbinding met het dak van het bestaande pand zorgen en die door de uniforme buitenschil het sculpturale effect benadrukken.

Details

Adres
Rue du Templier 67 1331 Bierges Belgium
Architect
LR Architectes
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Kantoor- of handelsruimte
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure