Renovatie hofstede in Oudenaarde met leien

Meer info

De woning maakt deel uit van een vierkantshoeve waarvan de typische morfologie bewaard diende te blijven. De buitenmuren en het zadeldak bleven daarom behouden, terwijl de binnenkant van het gebouw volledig van zijn kern werd ontdaan. De muren werden voorzien van een externe isolatielaag en het huis kreeg een doorlopende buitenschil uit vezelcementleien, zodat muren en dakvlakken in elkaar overlopen. Door de vlakke, gladde structuur van de leien doet het gebouw vandaag ietwat monolithisch aan. Zelfs van dakgoten werd daarbij afgezien. In plaats daarvan loopt het regenwater gewoon langs het dak en de gevels naar beneden, waarna het wordt opgevangen in een met kiezelstenen gevulde geul.

Details

Adres
Boskant 17 9700 Oudenaarde Belgium
Architect
BK Architecten bvba - David Barbaix
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Half-open woning
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Avondroze
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure