Meer info

De woning maakt deel uit van een vierkantshoeve waarvan de typische morfologie bewaard diende te blijven. De buitenmuren en het zadeldak bleven daarom behouden, terwijl de binnenkant van het gebouw volledig van zijn kern werd ontdaan. De muren werden voorzien van een externe isolatielaag en het huis kreeg een doorlopende buitenschil uit vezelcementleien, zodat muren en dakvlakken in elkaar overlopen. Door de vlakke, gladde structuur van de leien doet het gebouw vandaag ietwat monolithisch aan. Zelfs van dakgoten werd daarbij afgezien. In plaats daarvan loopt het regenwater gewoon langs het dak en de gevels naar beneden, waarna het wordt opgevangen in een met kiezelstenen gevulde geul.
Toon kaart

Details

Boskant 17 9700 Oudenaarde Belgium
BK Architecten bvba - David Barbaix
Dak en gevel
Half-open woning
Renovatie
Alterna
Avondroze
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure