Meer info

De oorspronkelijke woning met schuur dateert van 1958 en werd door de grootouders van de bouwheer opgetrokken. De emotionele band met de plaats en het beschikbare bouwvolume vormden daarom het uitgangspunt voor het architectonische concept. De bestaande woning en de schuur werden volledig van hun kern ontdaan. Alleen de draagstructuur bleef behouden. Waar nodig, werden beide volumes door middel van een nieuwbouwconstructie in metselwerk met elkaar verbonden. De nieuwe uniforme bekleding met donkere vezelcementleien van dak en gevels accentueert de vormen van de bestaande gebouwen en doet deze sterk contrasteren met het nieuwbouwgedeelte. Door de dunne opbouw kon de bestaande structuur ten slotte ook extra geïsoleerd worden.
Toon kaart

Details

Brugstraat 64 9880 Aalter Belgium
ARKS Architecten
Pol van Nevel
Dak en gevel
Vrijstaande woning
Renovatie
Alterna
Donkergrijs
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure